Remmenservice

Remmenservice

De remmen van je auto moeten altijd, onder alle omstandigheden, perfect werken. Daarom is het belangrijk om je remsysteem regelmatig te laten inspecteren en onderhouden. Óók daarvoor kun je bij Auto De Groot in Winschoten terecht! Wij werken namelijk met de beste remonderdelen van Bosch, net als de meeste autofabrikanten.

Waarom hebben remmen onderhoud nodig?

Remmen zijn slijtagedelen: iedere keer dat je remt, slijten je remschijven en remblokken een stukje. Remschijven en remblokken moeten een bepaalde, minimale dikte hebben om goed te kunnen werken. Je remmen op tijd inspecteren en zo nodig vervangen is dus heel belangrijk voor je veiligheid!

Mécanicien service freinage

Het remsysteem

Auto De Groot controleert bij iedere afspraak de staat van je remmen. Daarbij kijken we niet alleen naar de dikte van de remschijven en remblokken, maar ook naar de remslangen en remvloeistof. Door onze nauwkeurige inspectie ben je verzekerd van een optimaal werkend remsysteem, zodat je veilig op weg kunt!

De beste remmen

Als grote ontwikkelaar en producent van auto-onderdelen maakt Bosch ook remonderdelen, die door veel autofabrikanten worden gebruikt. Voor autofabrikanten telt alleen het beste. Als lid van AutoCrew werken wij ook met remcomponenten van Bosch, zodat je zeker weet dat Auto De Groot de beste remmen op jouw auto monteert.

Remvloeistof verversen

Remvloeistof verversen is een belangrijk onderdeel van het periodieke auto-onderhoud. De remvloeistof brengt de druk van je rempedaal over naar je remsysteem. Verse remvloeistof is dus cruciaal voor een goed werkend remsysteem. Al zijn je remblokken, remschijven en banden nog zo goed, als de remvloeistof verouderd is, remt je auto niet optimaal. Bij de meeste auto’s moet de remvloeistof om de twee jaar vervangen worden. Uiteraard controleren onze monteurs bij elke onderhoudsbeurt of APK je remvloeistof.

Help! Piepende remmen

Piepende remmen zijn meestal een teken dat er slijtage is aan het remsysteem van je auto. Het remsysteem hoort geen merkbaar geluid te maken in de auto. Heb je last van piepende, trillende of knarsende remmen, dan is het de hoogste tijd voor een remmenservice. Slecht werkende remmen kunnen namelijk gevaarlijke situaties creëren in het verkeer. Na een vakkundige remmenservice bij Auto De Groot kun je weer veilig op weg!