Onderhoud

Onderhoud

Niets is zo vervelend als een auto die het plotseling begeeft of kuren vertoont. Wist je dat je dit kunt voorkomen door goed onderhoud? Bij Auto De Groot in Winschoten kun je met een gerust hart je auto laten onderhouden, of je nou een oude of een nieuwe auto hebt. Je fabrieksgarantie blijft bij ons namelijk gewoon behouden. Je kunt bovendien voor ieder automerk en alle soorten auto’s bij ons terecht.

Wat is onderhoud?

Een onderhoudsbeurt kun je eigenlijk zien als een controle. Je dient je auto volgens het onderhoudsboekje te onderhouden. In dit boekje geeft de autofabrikant aan welk onderhoud wanneer uitgevoerd moet worden. Vaak geeft je auto dit ook zelf aan.

Bij Auto De Groot werken we voornamelijk met onderdelen van Bosch. Deze onderdelen worden ook gebruikt door de fabrikant van jouw auto. Bovendien onderhouden wij je auto volgens de specificaties van de fabrikant. Als er nog fabrieksgarantie op je auto zit, blijft die bij ons behouden.

Daarnaast volgen onze monteurs jaarlijks technische trainingen bij Bosch. Hierdoor zijn wij altijd sneller en beter dan wie ook op de hoogte van de nieuwste technische ontwikkelingen. Bij Auto De Groot is je auto dus in goede handen!

Entretien

Waarom onderhoud?

De belangrijkste reden voor onderhoud is het voorkomen van pech onderweg. Als jouw auto goed onderhouden is, is de kans op pech namelijk veel kleiner. Wil je je tóch verzekeren tegen pech onderweg? Sluit dan de AutoCrew Pechhulp af! Onderhoud zorgt er ook voor dat je veiligheid niet in gevaar komt én je hoeft je minder zorgen te maken over dure, onverwachte reparaties.

Een onderhoudstip van Auto De Groot : combineer je APK met een onderhoudsbeurt! Tijdens de onderhoudsbeurt komen soms gebreken aan het licht, die wij dan direct voor je herstellen. Hierdoor is de kans groter dat je auto direct goed door de keuring komt en daarnaast scheelt het vaak in de kosten.

Olie verversen

Door op tijd je motorolie te verversen, houd je de motor van je auto gezond. Rijd je te lang door met oude olie, dan raakt deze verzadigd met vuil en condens. Na verloop van tijd verliest de olie dan ook zijn smerende en koelende werking. Dit zorgt ervoor dat je motor sneller slijt, meer brandstof verbruikt en meer schadelijke gassen uitstoot. Onze monteurs weten precies welke olie er in jouw auto hoort! Ook voor het verversen van de olie in je auto kun je dus bij Auto De Groot terecht!

Help! Waarschuwingslampjes branden

De waarschuwingslampjes in je auto zijn hét signaal om naar Auto De Groot te gaan. Een brandend waarschuwingslampje wijst namelijk op een storing. Dat kan iets kleins zijn, maar ook iets heel ernstigs. Om onveilige situaties en motorschade te voorkomen, kun je bij een rood of oranje lampje het best direct naar ons toe komen. Wij stellen de juiste diagnose en helpen je snel weer op weg, zonder onnodige kosten.