Aircoservice

Aircoservice

Problemen met de airconditioning doen zich vaak voor op het meest ongelegen moment. Niet zo vreemd, want bij een niet optimaal werkend aircosysteem komen de problemen pas aan het licht in extreme omstandigheden. Als je op vakantie gaat bijvoorbeeld, en de airco moet ineens heel hard werken om de hete buitenlucht te koelen. Is het aircosysteem niet in goede conditie, dan vormen dit soort extreme omstandigheden de genadeklap en leiden deze tot dure reparaties. Deskundig airco-onderhoud van Auto De Groot in Winschoten voorkomt dit.

Wat is aircoservice?

Bij een aircoservice controleren wij de werking van je airco. Zo meten we onder andere temperatuur van de lucht die uit de ventilatieroosters komt. Bij Auto De Groot werken wij met aircoservice-apparatuur van Bosch, zodat je verzekerd bent van de beste kwaliteit. Met de aircoservice-machine verversen we het koelmiddel in je systeem en vullen we het aan tot de juiste hoeveelheid. Ook vervangen wij je interieurfilter door een nieuw interieurfilter. Dat filter zorgt voor schone en zuivere lucht in je auto en voorkomt vervuiling van het aircosysteem.

Waarom aircoservice?

Over aircoservice staat vaak niets vermeld in het onderhoudsboekje van je auto, en daarom gaan veel automobilisten ervan uit dat onderhoud ook niet nodig is. Toch heeft elk aircosysteem op tijd onderhoud nodig. De belangrijkste reden is dat geen enkel aircosysteem 100 procent dicht is. Daardoor ontsnapt het koudemiddel, dat een gas is, heel langzaam uit je aircosysteem. En hoe minder koudemiddel er aanwezig is, des te minder kan de airco koelen. Periodiek onderhoud aan je aircosysteem is dus heel belangrijk. Ook daarvoor ben je bij ons aan het juiste adres! Auto De Groot is namelijk gecertificeerd om onderhoud aan de airco uit te voeren.

Monteur aircoservice

De beste aircoservice vind je bij Auto De Groot

Wist je dat een autobedrijf gecertificeerd moet zijn om onderhoud aan je airco uit te mogen voeren? Het koelmiddel wat in je airco zit, is namelijk schadelijk voor het milieu. Het is dus van belang dat autobedrijven weten hoe ze hiermee om moeten gaan. Daarom volgen wij hierover trainingen bij Bosch. Ook hebben wij het benodigde F-gassen certificaat in huis, waardoor wij de aircoservice veilig en milieuvriendelijk kunnen en mogen uitvoeren.

Airco controleren

Elk aircosysteem heeft op tijd onderhoud nodig. Alleen dan blijft de airco in goede conditie en probleemloos werken. Dat is belangrijk, want een airco heeft meerdere functies. De airco zorgt in de zomer voor een koel interieur en zorgt er in de winter voor dat de ruiten van je auto snel ontwasemen. Door periodiek een aircocontrole uit laten voeren bij AutoCrew weet je zeker dat je airco het goed blijft doen. Ook voorkom je daarmee onnodige reparatiekosten.

Airco bijvullen

Op tijd je airco bijvullen voorkomt veel problemen. Bijna alle auto’s hebben een aircosysteem. Dat is fijn, want in de zomer blijft je auto koel en in de herfst en winter droog van binnen. Dit vergroot ook je veiligheid onderweg: een airco voorkomt beslaan van de autoruiten, en in een koel interieur blijf je alert. Toch rijden nogal wat automobilisten rond met een niet (goed) werkend aircosysteem. Bijvoorbeeld omdat de airco niet tijdig bijgevuld is. Zonde, want je mist dan het comfort van de airco en het extra stukje veiligheid onderweg. Én de inruilwaarde van je auto is lager met een slecht onderhouden airco.

Airco reinigen

Het reinigen van je airco hoort bij de aircoservice. De airco reinigen is iets dat met enige regelmaat moet gebeuren, zodat de airco optimaal blijft werken en niet gaat stinken. Voor het reinigen van je airco en aircoservice ben je bij AutoCrew aan het juiste adres. Onze Bosch airco-apparatuur is geschikt voor elk merk en ieder model auto. Door onze speciale reinigingsmiddelen verdwijnen vieze luchtjes als sneeuw voor de zon.

Airco reparatie

Ook voor aircoreparatie kun je bij AutoCrew terecht. Is je airco kapot, wordt je airco niet koud of heb je last van een stinkende airco, dan is aircoreparatie of aircoservice nodig. Wij kunnen aircoreparatie aan alle merken en modellen auto’s uitvoeren, we werken namelijk met de beste aircoservice-apparatuur van Bosch. Onze door Bosch getrainde monteurs stellen snel de juiste diagnose; zo kunnen we snel en vakkundig je airco repareren.

Help! Stinkende airco

Een stinkende airco kan veroorzaakt worden door een vervuild interieurfilter. Normaal gesproken zorgt je interieurfilter voor zuivere en schone lucht in je auto. Als dit filter zijn werk niet meer goed doet, kun je last krijgen van vervuilde en muffe lucht in de auto. Je interieurfilter moet dan vervangen worden, en daarvoor ben je bij AutoCrew aan het juiste adres!